Translate

Alternativerne

En liste over fødevarer, som kan bruges i stedet for nogle af dem, der er knap så gode for min krop

 

Fedtstoffer

  • Koldpresset økologisk rapsolie -  til bagning og mad lavet i ovnen  
  • Økologisk kokosolie uden smag -  til stegning

Kornprodukter

  • Rugmel
  • Rugsigtemel (elsker den fra Aurion, da den både er fra lokalområdet og biodynamisk)
  • Grahams speltmel 
  • Fint speltmel
  • Havremel (jeg kværner som regel bare nogle af mine almindelige havregryn)
  • Ølandshvedemel (bruger jeg gerne, når jeg vil have så lidt hvede med så høj effekt fra gluten som muligt
  • Majsmel - bruger jeg ofte til at jævne sovsen med
OBS: I perioder, hvor min krop er godt og grundigt stresset, eks. pga. aktiv endo, kan jeg let slå ud/få akut eksem af kornsorter med gluten - de listede produkter er klart bedre end almindelig hvid hvedemel, men spelt og ølandshveden er ikke 100% optimale.

Sødemidler

  • Stevia flydende
  • Økologisk uraffineret rørsukker (hvis jeg absolut skal bruge sukker i noget)
 
Er sikker på jeg nok skal komme på flere hen ad vejen - og kom endelig med gode ideer til andre alternativer til de der "no-go fødevarer"


Ingen kommentarer:

Send en kommentar