Translate

mandag den 30. september 2013

Holger

... Ja, det hedder han, min surdej...
Jeg har baseret den på Aurions fremgangsmåde/opskrift. Den er simpel og så den virker bare!
1. dag
1dl god økologisk rugmel
1 dl tempereret vand - 37° (2/3 koldt vand og 1/3 kogt vand)
Blandes i en skål og låg sættes løst på. Skal stå ved stuetemperatur (22-24°) i et døgn
2.dag
1dl god økologisk rugmel
1 dl tempereret vand - 37°
Blandes sammen i en skål og blandes derefter med grund dejen fra dagen før.
Henstår igen lunt i et døgn.
Herefter er surdejen færdig og kan stilles i køleskabet til den skal bruges.
Opfriskning
Skal surdejen ikke bruges i 2-3 uger, skal den friskes op.
Bland 1 dl tempereret vand (37°), 1 dl rugmel og 1/2 dl af den gamle surdej.
Blandingen skal stå 4-5 timer ved stuetemperatur og så er den fit for fight igen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar